Cruise Hollands Welvaren

Dag 7: Vintage Elfsteden Rally

1 / 3
2 / 3
3 / 3Dag 6

Dag 7: Vintage Elfsteden Rally

De Friese Elfsteden

Deze rally brengt u naar een aantal van de mooiste steden van de Friese Elfstedenroute en eindigt bij een toprestaurant waar het diner van de laatste avond van uw ontdekkingsreis langs Hollands Welvaren wordt genoten.

De beroemde, maar ook beruchte Friese Elfstedentocht is van oorsprong een schaatswedstrijd en voert de deelnemers langs de elf steden in Friesland die ooit stadsrechten hebben verkregen. De eerste tocht was in 1909, de laatste schaatstocht was in 1997.

Elk jaar worden op allerlei mogelijke manieren de Elfsteden aangedaan: per fiets, motor, kano en auto, wandelend en recent ook zwemmend door Maarten van der Weijden, een ongekende prestatie. Wij nemen u mee naar een aantal van de mooiste steden van de route, maar wel op een ludieke manier: een rally in vintage VW cabrio kevers.  

De route is een verrassing, maar u gaat kennismaken met het mooiste wat Friesland te bieden heeft. Het slotdiner wordt genoten in een sterrenrestaurant. Na het diner wordt u naar Kampen gebracht, waar uw schip in tussentijd is aangemeerd.