Onze zorg voor het klimaat

Onze zorg voor het klimaat 

De reisarchitecten van Air Cruise Collection laten zich bij het schetsen van een nieuw reisontwerp inspireren door al het mooie wat deze wereld te bieden heeft. Daarbij worden unieke bestemmingen geselecteerd met een eigen cultuur, een eigen karakter en bijzondere bezienswaardigheden. Geen massatoerisme, maar een eenmalig ontworpen reis. Wij kiezen er daarom voor om te vliegen per privévliegtuig, zodat de landen en plaatsen zo efficiënt mogelijk gecombineerd kunnen worden.

De voordelen van een eigen vliegtuig voor het gehele gezelschap
Wanneer u eenzelfde reis zou maken met lijndienstvluchten uit het routenetwerk van reguliere vliegmaatschappijen dient u vaak nog gebruik te maken van aanvullende vluchten en andere typen transport om op de uiteindelijke bestemming te komen. Dat heeft niet alleen invloed op het comfort en de kwaliteit van uw vakantie, het heeft ook een meer belastende impact op het milieu. Wij hebben daarom de voordelen inzichtelijk gemaakt van het reizen met Air Cruise Collection ten opzichte van het vliegen met een reguliere lijndienst.

  • Tijdens deze eenmalig ontworpen reis bezoekt u landen, streken en plaatsen die u met reguliere luchtvaartmaatschappijen nooit zo efficiënt zou kunnen combineren
  • In uw privévliegtuig vliegt u telkens comfortabel en rechtstreeks naar uw bestemming
  • Door rechtstreeks naar een bestemming te vliegen voorkomen we onnodige tussenlandingen en overstapmomenten. Dat scheelt niet alleen reistijd, het is ook minder belastend voor het milieu.
  • De totale reistijd naar de bestemming wordt telkens tot een minimum beperkt zodat u uitgerust op uw bestemming aankomt
  • Door gebruik te maken van private / priority check-in vermijdt u lange wachtrijen op de luchthavens
  • Uw vliegtuig blijft de gehele reis bij u en vliegt nooit leeg verder of terug.
  • Het vliegplan is zo ontworpen dat elke etappe telkens naadloos aansluit.
  • Uw reis kent geen heen- of terugreis: u vertrekt vanaf het private jet center op Schiphol-Oost, vliegt van daaruit naar de diverse bestemmingen die elkaar logisch opvolgen om uiteindelijk weer terug te komen op Schiphol.

Trees for Peace: Uniek bosbouwproject in samenwerking met vluchtelingenorganisatie ZOA

Air Cruise Collection is zich ervan bewust dat ook het vliegen met een privévliegtuig impact heeft op het milieu. Omdat we onze CO2 footprint willen compenseren hebben we ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met vluchtelingenorganisatie ZOA uit Apeldoorn.

Onder de titel: ‘Trees for Peace’  heeft ZOA een heel unieke manier van CO2 compensatie ontwikkeld die veel verder gaat dan alleen het planten van een boom. ZOA is in Gambella, een afgelegen provincie in het westen van Ethiopië, gestart met het herbebossen van een 500 hectare groot gebied. Deze herbebossing draagt niet alleen bij aan het compenseren van Co2, het zorgt ook voor voedsel, werkgelegenheid en vrede bij de lokale bevolking. 

Klimaatneutraal

Bosbouw in Ethiopië brengt vrede
Dit gebied in Ethiopië wordt al decennia lang massaal overspoeld met vluchtelingen uit buurland Zuid-Soedan. In de grensstreek Gambella wonen inmiddels meer vluchtelingen dan lokale inwoners. Alle bomen in het gebied worden gebruikt als brandhout. Hele bossen zijn gekapt met als gevolg dat er geen bananen, kersen, appels e.d. meer geoogst kunnen worden. Dit zorgt voor een ernstig tekort aan voedsel en werkgelegenheid. Tevens leidt het tot spanningen tussen vluchtelingen en lokale bewoners; de problemen stapelen zich op.

Inmiddels is onze directeur Cees van Pelt al meer dan tien jaar Business Ambassadeur van ZOA: “De ZOA-methode van Hulp, Hoop en Herstel spreekt mij zeer aan. Ik heb met eigen ogen kunnen zien dat wereldwijd mensen in de knel worden geholpen en dat die methode ook daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt.”

Concreet betekent dit dan ook dat Air Cruise Collection de CO2 uitstoot van uw vliegreis ‘Parels van Mediterraan Europa’ compenseert door bomen te doneren aan dit unieke ZOA-project Trees for peace.

Klimaatneutraal

* Bomen compenseren CO2
* Bosbouw zorgt voor banen
* Werk brengt geld in het laatje
* Vluchtelingen en lokale bevolking werken in vrede samen aan een nieuwe toekomst
* Bosbouw brengt voedselzekerheid
* Bosbouw draagt bij aan vrede

Meer informatie over het Trees for Peace project van ZOA: