Klimaatneutraal

Klimaatneutraal op reis

Het hele jaar door gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Air Cruise Collection laat u genieten van het mooiste wat onze planeet te bieden heeft. Dat willen we graag zo houden. We gaan steeds bewuster op reis. Door bomen te planten in het unieke Bosbouwproject van ZOA in Ethiopië compenseert Air Cruise Collection de reizen van haar gasten en zo de ecologische voetafdruk. Zo compenseren we structureel de CO2 uitstoot en dragen we tevens bij aan welvaart, vrede en werkgelegenheid voor mensen in de knel in Ethiopië.

 

 

Bosbouw in Ethiopië brengt vrede
Ethiopië wordt al vele decennia overspoeld met vluchtelingen uit buurland Zuid-Soedan. In de grensstreek Gambella wonen inmiddels meer vluchtelingen dan lokale inwoners. 

Alle bomen in het gebied worden gebruikt als brandhout. Hele bossen zijn gekapt met als gevolg dat er geen bananen, kersen, appels en dergelijke meer geoogst kunnen worden uit dat bos. Dat zorgt voor een ernstig tekort aan voedsel en werkgelegenheid. Tevens leidt het tot spanningen tussen vluchtelingen en lokale bewoners. De problemen stapelen zich op.

Samen met Hulporganisatie ZOA bouwt Air Cruise Collection een bos in Ethiopië. Air Cruise Collection is al meer dan 10 jaar Business Ambassadeur van ZOA. De ZOA methode van hulp, hoop en herstel spreekt ons zeer aan. 

 


• Bomen compenseren CO2
• Bosbouw zorgt voor banen
• Bosbouw brengt werk en dus geld in het laatje
• Bosbouw brengt vluchtelingen en de lokale bevolking samen, zo werken zij samen in vrede aan een nieuwe toekomst
• Bosbouw brengt voedselzekerheid
• Bosbouw draagt bij aan vrede

Air Cruise Collection compenseert de CO2-uitstoot van de vluchten voor al haar klanten. Afhankelijk van de lengte van uw Air Cruise, varieert het aantal bomen.