Reisarchitect

Reisarchitect

Air Cruise Collection bestaat uit een heel team van specialisten die het hele jaar door intensief bezig zijn met maar één doel: het organiseren van dé perfecte reis.

Piet Visser is de reisarchitect van Air Cruise Collection en ontwerpt al onze aircruises. Hij is wereldreiziger en ontwerper van unieke reizen sinds 1986. Wars van massa- en hapklare reizen is hij altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen en onvergetelijke ervaringen.

Wat doet een reisarchitect?
‘Ik ontwerp unieke reizen voor de meest ervaren reizigers die eigenlijk al alles van de wereld hebben gezien. Het is in principe hetzelfde als de werkwijze van een architect die gebouwen ontwerpt, alleen beginnen mijn schetsen op een wereldkaart aan de muur. Een aircruise bestaat soms wel uit zevenhonderd onderdelen die allemaal zeer veel precisie vereisen.’

Wat is het bijzondere van een aircruise?
‘In mijn ontwerpen wil ik reiservaringen bieden die alle verwachtingen te boven gaan. Ik doe geen  concessies aan exclusiviteit en kwaliteit. Door te reizen met een vip privévliegtuig kan ik in één reis werelddelen en landen aandoen die met reguliere vliegtuigmaatschappijen vaak niet mogelijk zijn. Zo kan ik zeven landen in verschillende werelddelen in een tijdsbestek van 17-22 dagen combineren.

Door de vip-behandeling op de meeste luchthavens kunnen wachtrijen bij aankomst en vertrek worden voorkomen en hebben gasten geen gedoe met bagage.

Natuurlijk weten wij dat we een prachtig en uniek reisconcept hebben ontwikkeld, maar elke keer weer vind ik het bijzonder om te zien dat er zoveel vaste gasten jaar in jaar uit weer met ons meegaan op onze aircruises.’

Waar haal je inspiratie vandaan?
‘Met het voorbereiden van een reis ben ik soms wel twee jaar bezig. Omdat ik reizen ontwerp voor de meest ervaren reiziger, zoek ik altijd naar bijzondere bestemmingen, exclusieve excursies, de mooiste accommodaties, afwisselende transportmiddelen en natuurlijk lokale culinaire genoegens bereid door de chefs. Ook zorg ik ervoor dat iedere aircruise onderdelen heeft die niet worden genoemd in het programma. Deze verrassingen zorgen er mede voor dat onze gasten een ‘Journey beyond Expectations’ beleven’.

Lokale partners
Wereldwijd werkt Piet Visser samen met de beste en meest creatieve lokale specialisten.

Piet bezocht o.a. Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, Malawi, Kenia, Tanzania (Zanzibar), Oeganda, Sao Tomé en Principe, Ethiopië, Mozambique, Zimbabwe, Seychellen, Mauritius, Jordanië, Egypte, Marokko, Oman, Israël, Abu Dhabi, Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji archipel, Cookeilanden, Tonga, Samoa, Polynesische archipel met Tahiti, Bora Bora, Moorea, Huaine, Vietnam, Japan, Thailand, Nepal, Filipijnen, China, Singapore, Hong Kong, Taiwan, India, Sri Lanka, Malediven, Myanmar, Indonesië, Maleisië, Cambodja, Alaska, Canada, Mexico, USA, Brazilië, St. Maarten, Jamaica,The British Virgineilanden, Honduras, Panama, Puerto Rico, Costa Rica, Martinique, Barbados, Grand Turk, Curaçao, Aruba, St. Kitts, Bermuda, St. Thomas, St. Lucia, San Juan, Antigua, Haïti, Grand Cayman, Brazilië, Argentinië, Chili, Peru, Finland, Noorwegen, Zweden, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, België, Frankrijk, Portugal, Azoren, Spanje, Groot-Brittannië, Bulgarije, Griekenland, Montenegro, Kroatië.

Hieronder vindt u een lijst aan activiteiten die onze reisarchitect heeft uitgevoerd.

 • Bedenker en organisator van de exclusieve aircruises, de klassieke aircruise en themareizen in het “Kielzog van het VOC”. 
 • Ontwikkelde reizen met de Catalina naar Egypte en de Noord Kaap.
 • Organisator van incentive-, beurs- en congresreizen.
 • Medeorganisator van de Zeppelin vaart over de Waddenzee.
 • Ontwierp voor service- en vriendenclubs themareizen, zoals een 8-daagse ranger cursus in Zuid-Afrika en Botswana, gourmet- en wijnreizen naar Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. 
 • Voor KRO-reizen, reizen naar Zuid-Afrika. Voor de NCRV, de reis “In het Kielzog van Tasman”.
 • Organiseerde beurs- en congresreizen naar Zuid-Afrika, Hong Kong, Taiwan en Japan.
 • Ontwikkelde voor de kaarthouders van de Bijenkorf een reis-, cultuur- en culinaire ledenclub.
 • Ontwikkelde, ontwierp en schreef meer dan 50 unieke reisbrochures.
 • Maakte wereldwijde cruises, klassieke treinreizen, vluchten met klassieke vliegtuigen zoals de DC3, DC4 (Skymaster), de Catalina (vliegboot) en de Zeppelin.
 • Volgde diverse Ranger cursussen in Zuid-Afrika. 

Onze reisarchitect heeft een enorme bewondering voor de wereld en het ontdekken van de meest prachtige bestemmingen. Zou u hem graag eens willen spreken? Neemt u dan contact met ons op, hij staat u graag te woord.

 

 Ontdek onze Air Cruises